UW LOONSTATEN CHECKEN? DOEN!

In een eerste reeks filmpjes op youtube zal ik uitleggen hoe u de gegevens van uw loonfiche kan bestuderen. Inderdaad moet ik in het kader van mijn tewerkstelling vaststellen dat vele werknemers verloren lopen in de diverse vermeldingen die dan nog eens verschillen naargelang het sociaal secretariaat dat de loonadministratie voor de werkgever doet.

Waarom is het belangrijk dat u goed begrijpt wat er op uw loonfiches staat? Hoe gaat u best onderhandelen over uw loon? Welke loonafspraken zijn te vermijden? Wat is het verschil tussen commissies, premies en bonussen? Hoe wordt vakantiegeld berekend? Hebt u recht op een eindejaarspremie? Wat betaalt u uiteindelijk voor de voordelen van alle aard ingevolge het privégebruik van de gsm, de laptop, de wagen van de firma?

Dat zijn allemaal vragen die ik aan bod wil laten komen.

Intussen staat het eerste filmpje online. Het handelt over een eenvoudige situatie: een werknemer die enkel met een vast loon wordt vergoed, maar ook bepaalde voordelen van alle aard heeft, een kostenvergoeding en maaltijdcheques.

Advertentie